Alkoholafvænning i Jylland? Læs med her

25 november 2018 Astrid Pedersen

editorial

Er du på udkig efter det helt rette behandlingscenter, som kan varetage behandlingen af dit alkoholmisbrug, skal du se dig godt for. Det vrimler med uautoriserede ”tilbud” og plattenslagere derude, som hurtigt kan komme til at udrette mere skade end gavn. Hovedreglen er, at hvis det lyder for godt til at være sandt, er det det som regel også.

Mange behandlere lover, at du kan blive afvænnet på få dage. Dette er som regel et blålys, og der kan ikke advares kraftigt nok imod denne type ”behandling”. En afhængighed, som har fået lov at bide sig godt og grundigt fast over en længere periode, kræver tilsvarende en behandling, som strækker sig over som minimum en måned. Og du bør ikke falde for den nemme løsnings model, som indebærer en kur med antabus. Måske kan antabus få dig til at miste lysten til at indtage alkohol, men så er der blot sandsynlighed for, at du genoptager misbruget efter at kuren er tilendebragt – eller at du erstatter misbruget med afhængighed af en anden substans.

Hvor finder jeg den bedste alkoholafvænning Jylland?

Du bør gå efter misbrugscentre, hvis behandlingsmetoder baserer sig på gennemprøvede modeller. Et sådant misbrugscenter finder du på Behandlingscenter Søby Park, hvis alkoholbehandling er en kombination af den anerkendte metode Minnesota kuren og evidensbaserede terapeutiske metoder. Med denne kombination sikres det, at du som misbrugsramt får den optimale behandling af de dybere liggende årsager til sit misbrug, samtidig med, at du opbygger dit selvværd på ny og får de rette redskaber samt styrken til at skabe en tilværelse uden alkohol. I løbet af de fem uger, behandlingen strækker sig over, vil du få mulighed for at deltage i gruppeterapi og individuel terapi i naturskønne og trygge omgivelser, hvor du har tid og ro til refleksion og planlægning af din nye tilværelse.