Bryg din egen øl med det rette brygudstyr

17 April 2020 Silje Hansen

editorial

Øl har gennem de sidste mange år været danskernes foretrukne alkohol. Øl bliver derfor serveret både derhjemme til aftensmaden, når du har familiefødselsdag, ved koncerter, events og andre større begivenheder. Der er stort set ikke en anledning, hvor øl ikke er en del af arrangementet. Øl kan du i dag nyde på cafeer, restauranter, barer og finde i stort set i alle butikker. Inden for de seneste par år kan man se mange mikrobryggerier er begyndt at storme frem. Her udforsker og eksperimentere de med nye smage og varianter, som mange danskere har taget godt imod. Der er dermed en øl at finde for enhver smag.

Bryg din egen øl

Det er nu også muligt at du selv kan brygge din egen øl derhjemme. Det eneste det kræver er at du har det rette brygudstyr og de ingredienser du ønsker at anvende i din øl. Når du brygger øl, handler det i stor grad om tålmodighed og at kunne smage til. Kunsten er finde balancen mellem de forskellige ingredienser du finder og kende til de processer der skal til, for at få en flot og balanceret øl. 

Er det første gang du skal brygge øl, kan det være en fordel at tilmelde dig et ølbrygningskursus. Her vil du komme igennem hele processen, hvor der er plads til spørgsmål undervejs. Her får du “hands on” med det bryggeanlæg og dele du skal bruge, når du selv skal brygge din øl. Du kan med fordel overveje et kursus hos ALBRYG. Her kan du også efterfølgende købe det nødvendige brygudstyr, for selv at brygge din egne øl derhjemme. 

Stort udvalg af brygudstyr

Hos ALBRYG finder du et stort udvalg af brygudstyr. Der er både noget for dig som er nybegynder og for dig, som er ved at være godt øvet i at brygge din egen øl. Se deres udvalg her hos https://www.albryg.dk/brygudstyr.