Den praktiske funktion ved en dørstopper

14 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

De fleste hjem har en dørstopper, og mange har endda flere af slagsen.

Det er egentlig en simpel enhed, og den koster sjældent så mange penge at anskaffe, og man kan få den kan fås som alt fra metal til plastik – og ofte fungerer de lige godt.

Derfor er der intet til hinder for, at man ikke anskaffer sig nogle dørstoppere, da de sjældent koster så meget, og man kan få dem de fleste steder.

Måske kan du ikke se, hvad du skal bruge dem til lige nu, men de kan jo komme til behov senere.

For er du ikke træt af, at du skal bruge en stol til at holde en dør åben, som ofte klapper i igen?

Det kan en dørstopper sætter en stopper for, og så fylder den ikke så meget, men den er stadig tit i en markant farve, så den er til at få øje på, så man ikke falder over den.

Hvis du kan huske noget fra matematiktimerne eller geometri, så minder de fleste dørstoppere om en retvinklet trekant, hvor den her bare ikke er noget tænkt på et papir, men den findes i virkeligheden.

Dette er til dog, at den kan stoppe op af en væg, hvis den støder mod denne på den anden side, men den opadgående enhed sørger for, at dørstoppere kan bruges de fleste steder, fordi man således kan have den til brug ved mange åbninger med døre, om de er høje eller lave.

Så undgår du også, at gennemtræk i boligen kan få en dør til at smække i og give dig et chok.

Selvom man kan få dørstopperne i mange materialer, så bør man tænke på underlaget, da sådan et pres under en dør kan forårsage ridser i gulvet, hvis man lige trækker døren til og glemmer dørstopperen, eller vinden lige får trukket lidt i døren.

Flere Nyheder