Den vigtige tinglysning af skødet

07 June 2022 Lotte Hindsberg

editorial

En vigtig del af et boligkøb er at få tinglyst skødet. Det skyldes, at det er dit bevis som køber på, at boligen er din, og indtil det sker, kan sælgers kreditorer i princippet tage pant i boligen – også selvom du for lang tid siden har overtaget boligen og er flyttet ind.

Det er blandt andet derfor, at det er en god ide at få en boligadvokat til at sørge for det praktiske, så det ikke bliver sendt retur og processen forsinket. Det kunne f.eks. være eBoligadvokat, der laver dit skøde.

Det er dig som køber der betaler for tinglysningen og du betaler Tinglysretten et fast gebyr og en promille af salgsprisen. Både du og sælger underskriver ved hjælp af jeres MitIID.

eboligadvokat

Få yderligere hjælp af din boligadvokat

At få tinglyst skødet hurtigt og uden problemer er ikke det eneste sted du kan få hjælp af din boligadvokat. Du kan få hjælp under hele boligprocessen. Fra du kigger på bolig til du har fundet det. Han kan også hjælpe dig med at forhandle med banken og sælger. Her kan der være mange penge at spare ved at benytte sig af en professionel forhandler. Der skal ikke mange ændringer til på en 30-årig lån, før det bliver til mange penge. 

Vælger du selv at forhandle med sælger uden at din boligadvokat deltager, er det en god ide at få skrevet et forbehold ind i købskontrakten. At købet først er gyldig, når din advokat har læst aftalen igennem og har godkendt den.

Han vil også kunne undersøge om der er planer fra kommunens side, som kunne påvirke din lyst til at købe bolig i området. Det kan være både positive som negative. En ny skole eller indkøbscenter er en ting. En motorvej i baghaven er noget de fleste er knap så begejstret for.