Der er forskellige steder, man kan lave rudeskift på

26 July 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvad tænker du lige på af eksempel, når man taler om, at man skal have lavet et rudeskift i Hadsund, som vi bruger som dette konkrete eksempel?

Modsat mange andre tænkte eksempler så har vi her at gøre med noget, hvor man ender med at kunne tænke sig til forskellige scenarier, da eksemplet lægger op til områder, som kan omhandle forskellige områder end blot et enkelt eller få eksempler.

Her vil det nok meget komme an på, hvad man omgår sig med af ruder alt efter, hvad man vil forestille sig som eksempel i Hadsund her.

Mange vil nok tænke på sådan noget med, at man skal have skiftet ruderne i ens hus, for langt de fleste har jo et hjem, om de så selv ejer det eller bor til leje: og intet hjem uden vinduer med ruder i.

Men ruder kan jo også være ruder i ens bil eller andre køretøjer, som man gerne vil have udskiftede.

Der er færre mennesker, der ejer biler med videre, end der er, som der bor i et hjem, hvorfor dette (kerne)eksempel nok vil forekomme i færre eksempler.

Men man kan også dykke længere ned i det mere obskure og sjældne, når det kommer til at skulle have udskfitet ruder.

Det kan jo for eksempel i en butik, hvor man skal have udskiftet nogle butiksruder eller udstillings-montre med ruder i.

Eksemplet kunne også være, man har en båd, hvor man skal have skiftet nogle ruder i koøjerne, eller man skal have skiftet ruderne i nogle børns legetøj, som så egentlig er af plastik end af glas, som langt de fleste ruder er lavet af.

Glasruder er jo et populært materiale, om det så er til at se gennem det, eller man har det materet, så der er mange eksempler at tænke sig til, om det er de hyppigt forekomne, eller man kommer ned i de sjældne tilfælde.