Det er dyrt at undgå tandlægen

25 January 2022 Steffen Pedersen

editorial

Det anbefales ikke nogen steder, at man ikke overholder sine tandlæge tider. Dette skyldes, at det kan blive en dyrere affære, hvis man ikke tager afsted kontra hvis man tager afsted. I dette indlæg kommer vi ind på, hvorfor det kan være dyrere at undgå sin tandlæge end at tage afsted.

Det kan ende i dyre operationer

Hvis man ikke er så god til at passe på sine tænder, og samtidig ikke kommer afsted til tandlægen, så kan potentielle skader få lov til at brede sig i bunden, og gøre dårligt værre. Dette kan derfor resultere i, at man skal have lavet tandkroner i Bramming, eller at man skal have rykket eller opereret en tand ud. Hvis man tager forbi tandlægen ofte, så er det typisk kun en rensning eller andet der skal til, og en rensning koster kun en brøkdel af hvad en operation render op i.

image

Det gøre oftest mere ondt

Hvis man er god til at udsætte sin tandlæge tid, og tingene bliver værre i munden som beskrevet ovenfor, så gør det oftest mere ondt, når man endelig kommer afsted. Dette skyldes, at man skal igennem værre ting, end hvis det bare er en rensning, et tjek eller et røntgen billede. Hvis det er smerterne man er bange for, så anbefales det altså, at man kommer afsted oftere end man måske ønsker, netop for at slippe for at få smerter.

Konklusion

Der er mange ulemper ved at udskyde sine tandlægetider, og ikke komme afsted når man har fået en indkaldelse. Derfor vil det smarteste altid være, at man tager afsted når man bliver indkaldt til det. Det vil typisk være en gang om året, eller en gang hvert halvandet år, hvis man har stærke tænder og en sund mundhygiejne. Hvis du er i tvivl om hvor ofte du skal forbi din tandlæge, så anbefaler vi, at du ringer til dem og forhører dig på området.