Det er ikke billigt at anskaffe sig visse typer af en Jeep

12 March 2021 Anders Lundtang Hansen

Der findes mange typer af Jeeps derude, men de mest velkendte er nok dem, som man ser blive brugt i militæret.

Det er da også her, at de har deres opståen i, da man skulle bruge et transportmiddel, der var hurtigt og kunne komme let omkring, uden det skulle bruges som våben i kamp, selvom man kunne påmontere et maskingevær, hvis det skulle blive nødvendigt.

Med sådan et transportmiddel kunne officerer hurtigt komme frem til fronten, og man kunne levere beskeder hurtigt mellem delinger, når man skulle fordele beskeder, der ikke kunne udsendes via radio eller ikke måtte blive opsnappet på den måde.

Efter brugen i krigen blev biltypen hurtigt taget til sig af almindelige mennesker, da de var godt terrængående og var meget robuste.

Hvor navnet til sådan en Jeep kommer sig fra, er forsvundet lidt i tågerne, men bilen bliver stadig produceret i mange forskellige former.

Forskelle på en moderne Jeep og en gammeldags Jeep

Hvis du derfor skal have fat i en af de originale Jeeps, som du måske endda forventer, kan køre, så skal du virkelig dykke dybt i pengepungen for at få råd til den.

Desuden er der også en del vedligeholdelse af sådan en, den er ikke let at styre i sammenligning med en moderne bil, og den kører ikke langt på literen.

Atter sammenlignet med moderne biler så er den heller ikke så komfortabel at køre i.

Men moderne Jeeps kan sagtens erhverves, hvor de kører længere på literen og er mere behagelige at køre i, men de koster også en del.

Det er nok ikke sådan en biltype, der passer godt sammen med et almindeligt familieliv, hvor man gerne skal have plads til hele familien i den, store indkøb og lange rejser til udlandet.

Her vil en mere familievenlig bil nok være bedre at investere i.

Ellers kan måske have to biler, fora den ene er en Jeep!