Det kræver sin mand m/k at udføre autoophug

25 juni 2020 Anders Lundtang Hansen

Der findes en festival i Kbh, hvor man som en del af løjerne kan udfordre sig selv i at smadre biler og komme af med sine aggressioner og få sit indre, vilde dyr frem!

Man kan lidt betegne det som autoophug i København, selvom det selvfølgelig foregår under lidt andre præmisser og af almindelige mennesker, hvor de færreste aner, hvad de laver, udover at smadre biler.

Hvis man taler med nogle af de mennesker bagefter, der sjældent prøver kræfter med den slags, vil de nok sige, at det er var sjovt, men at det også var hårdt.

Og det er den slags arbejde netop, og det bliver ikke lettere af, at man netop ikke bare tager en stor forhammer og svinger den ned over karosseriet på en bil, indtil den er decimeret til ingenting.

Selvfølgelig er der nogle tilfælde, som du har set det på film, hvor der ikke er mere af værdi i en bil, end at man kan skrotte den totalt og forme den ind til mindre dimensioner.

Men ellers handler det om at skille bilen ad, sælge de respektive dele, som kan fungere som reservedele; forvandle andet til at skrot, der kan sælges videre, og så skal noget smides ud.

Og det er ikke bare noget, man gør fra mageligheden på en stol i et værksted, hvor man sjusser sig frem.

Det kræver både muskler og teknisk snilde at kunne skille sådan en bil korrekt ad, og så skal nogle jo sørge for, at tingene ender de korrekte steder – og man skal også have nye biler ind.

Selvfølgelig uddelegerer man den slags arbejde mellem folk, der har forstand på det, men ellers handler det om, at man kan holde det kølige overblik i en presset situation.

Det er bestemt ikke bare noget, man lige kaster sig over – næppe heller dig!