Du kan bruge regnmålere til mere end bare pynt

29 September 2020 Sara Mortensen

editorial

Har du fået øje på de mange fine regnmålere der findes i dag, men undrer dig lidt over hvad de egentlig kan bruges til i hverdagen – udover at de pynter i haven? Læs med her og find ud af, hvorfor regnmålere kan vise sig at være nyttige til hverdagen. 

Kort sagt, så er en regnmåler egentlig bare en pind med et måleglas på toppen. Mange synes nok ikke at det er det mest charmerende og hyggelige at have placeret midt i haven. Heldigvis kan man finde mange forskellige regnmålere, som alle er super fine med sjove motiver. Du kan eksempelvis både få en fin traktor på toppen eller en sjov frø iklædt regntøj med en paraply. Du kan helt sikkert finde en regnmåler, der passer til din smag. 

Som sagt, så kan regnmålere bidrage til mere end blot hygge og pynt i haven. Du kan nemlig bruge regnmålere til en slags vejledning, når du skal give din have vand. Du undgår at overvande både blomster og planter, fordi du kan altid se på måleglasset, hvor meget vand der er faldet over natten eller en vis periode. 

Som landmand giver regnmålere også super god mening. Hvis du har et landbrug, så kan det være afgørende at du ved hvor meget vand der er faldet. Her kan regnmåleren hjælpe dig til at se, hvor meget regn, der er faldet på lige præcis din grund. Ofte når man ser målingerne af nedbøren i Danmark, så er det jo i områder, regioner og lignende, det er naturligvis ikke på lige præcis én bestemt grund. 

Sådan placerer du din regnmåler så du får den mest præcise måling

Når du har valgt den regnmåler, som du synes passer bedst til din have, så skal du have placeret den korrekt. Det er vigtigt at man får placeret regnmåleren korrekt, så man opnår den mest præcise måling. 

Du starter med at finde en plads i haven, hvor der mindst er 2 meter til nærmeste blomst, hæk, træ, busk, halvtag eller lignende. Regnmåleren skal stå helt frit og der må ikke være noget i nærheden, som kan gå ind og forstyrre målingen. 

Herefter placeres regnmåleren cirka 80-100 cm. over jorden og måleglasset skal stå vandret. Hvis du har fyldt disse råd, så er du garanteret en tæt på præcis måling af nedbøren i lige præcis din have.