En polering af dit badekar kan måske give det nyt liv

19 October 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Ingen af os kan lide at have et badekar, der er grimt at se på, så derfor skal man huske at gøre det rent efter hver eneste gang, man har brugt det.

Man skal jo ikke forestille sig, at fordi man tager et bad i det, så bliver badekaret også rent, fordi man selv gør det: man er jo ude i at bruge badekaret, hvilket man også skal gøre med det, men den slags afsætter brugsspor på mange forskellige måder.

Det kan være alt fra kalk, skumrester, skidt fra dig og så videre, og det er måske ikke lige til at se med det samme, efter man har brugt badekaret, også selvom badekaret er hvidt, men de små brugsspor vil vokse med tiden – specielt hvis man ikke renser og rengør badekaret.

Poleringen gør det værd at kigge på badekarret igen

Selv hvis man bare skal have et hurtigt bad i badekaret, så bør man sørge for at fjerne resterne af vandet i det ved at skrabe eller tørre det væk, for den slags afsætter kalkaflejringer fra vandet, også selvom det vand måske ikke er så kalkholdigt.

Det er som sagt måske ikke til at se i starten efter lidt brug af badekaret, men det sætter sig langsomt, og så bliver det sværere og sværere at fjerne.

Derfor skal man også lige finde tid til at udføre en større omgang rengøring, hvor man også lige bruge kalkfjerner og andre kemikalier til at fjerne kalken og skidtet samt resterne fra sæbe og andet.

Hvis det ikke er nok, eller man gerne lige vil toppe rengøringen af, så kan man udføre en polering af badekar.

Det er ingen garanti for, at det kommer til at skinne fuldgyldigt igen, men så kan måske se på, om en emaljering af badekaret er det, som der skal til for at gøre det pænt at kigge på.