Få den bedste alkoholbehandling i Danmark

23 February 2022 Astrid Pedersen

editorial

Har dit drikkeri taget overhånd, og vågner du hver eneste dag med en ubærlig trang til en lille skarp? Skal du have op til flere små opstrammere i løbet af dagen, og en øl eller en sjus til at sove på? Så er du højst sandsynligt røget ud i et afhængigheds betinget misbrug af alkohol. Og så er det på tide at søge alkoholbehandling.

Hvornår har jeg brug for at gå i alkoholbehandling?

Du har brug for alkoholbehandling når dit alkoholmisbrug er nået til et punkt hvor du ikke længere kan lægge flasken på hylden ved egen hjælp.

Dette punkt opstår tidligere i dit misbrugs forløb end du måske tror. Du skal nemlig ikke have været alkoholiker i mange måneder førend du ikke vil kunne kvitte sprutten uden at opleve voldsomme abstinenser. Disse er ikke alene ubehagelige og langvarige – de kan også være direkte skadelige for dit helbred.

Feber lignende tilstande med svedeture og opkastninger kan føre til dehydrering. Smerter i krop og hoved kan give dig lyst til at tømme en flaske – for alkohol er faktisk det eneste der rigtig hjælper i denne sammenhæng. Og er det rigtig slemt kan du opleve delirium, hallucinationer, stærk depression og selvmords tanker.

alkoholbehandling

Derfor er det vigtigt at din afvænning foregå under trygge forhold. Når du henvender dig på et behandlingscenter med henblik på alkoholbehandling vil dit forløb indledes med det der kaldes for en afrusning. Ved en afrusning gennemlever du abstinenser i sikre og trygge rammer og under overvågning af sundhedsfagligt personale.

Du kan få smertelindring i form af let håndkøbsmedicin, urtete, varme bade og kolde omslag. Og du vil frem for alt være på afstand af dit vante miljø, uden mulighed for at få fingre i alkohol.

Du kan kontakte dit lokale misbrugscenter Behandlingscenter Stien angående alkoholbehandling via centerets hjemmeside på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/