Få en muskuløs krop med kreatin

11 December 2020 Astrid Pedersen

editorial

Ønsker du at øge din muskelmasse og din præstation under træning og eventuel konkurrence? Så kan du med stor fordel indtage kreatin pulver på regelmæssig basis.

Hvad er kreatin?

Kreatin er et naturligt stof som i kroppen omdannes til kreatinfosfat. Kreatinfosfat er en vigtig komponent i forhold til produktion af det stof som kaldes adenosintrifosfat, og som de fleste professionelle atleter kender under forkortelsen ATP. ATP giver energi til musklernes sammentrækninger – og et højt niveau af ATP er således kritisk for yde evnen. En del af det kreatin der anvendes i forbindelse med denne proces fremstilles af kroppen selv, blandt andet ved bearbejdelse af protein rige fødevarer som for eksempel kød, fisk og mælkeprodukter.

For omtrent halvtreds år siden opdagede forskere at man ved indtagelse af kreatin i pulverform kunne forbedre visse typer fysiske præstationer. Kreatin blev hurtigt et populært kosttilskud blandt sports udøvere så som fodboldspillere, hockey spillere, brydere og gymnaster.

Antagelsen er at kreatin forbedrer musklernes styrke og øger muskelmassen samt understøtter en hurtig restituering af musklerne. Dette boost kan hjælpe atleter med at forbedre deres fysiske form – og med at holde den.

Kreatin er især virksomt i forbindelse med høj intensitets aktiviteter som for eksempel vægtløftning eller sprint. Der er ingen beviser for at kreatin skulle forbedre præstationen når det handler om sport der fordrer stor udholdenhed, for eksempel maraton løb. Og så er der selvfølgelig stor forskel på effektiviteten af kreatin fra det ene individ til det andet.

Hvor kan jeg købe det bedste kreatin pulver?

Når du står for at skulle købe kreatin som kosttilskud online bør du altid vælge en forhandler som kan stå inde for produkternes høje kvalitet og standard. Hos Only-Approved finder du udelukkende godkendte og testede varer – og du kan således trygt købe kreatin pulver i den online shop på Only-Approved.dk