Få hjælp til at finde den rigtige størrelse varmepumpe

11 September 2021 Lotte Hindsberg
image

Går du med planer om at skifte til en billigere og mere miljøvenlig varmekilde, skal du overveje at skifte til en varmepumpe. De er effektive og vil spare dig for mange penge. Som udgangspunkt vil din varmepumpe have betalt sig ind efter en 5-6 år, men med en levetid på 10,15,20 år alt efter hvilken model du vælger er det et rigtigt godt skift. Både for økonomien og for miljøet.

Årsagen til at det er godt for miljøet er, at for hver kWt der bliver brugt, bliver der produceret 3 kWt. For at sammenligne producerer og forbruger et gammelt oliefyr 1:1.  

Få vejledning af en autoriseret varmepumpeinstallatør

Når du skal vælge den rigtige varmepumpe, er det vigtigt at du får en autoriseret installatør ud. Dermed er du med til at sikre at du får den rigtige varmepumpe, at din bolig er egnet til en varmepumpe og du får den rigtige størrelse, så det passer til din boligs behov. Det kunne f.eks. være amalo.

Der findes overordnet tre forskellige varmepumper. En varmepumpe der udnytter jordens varme. Det er den dyreste og samtidig også den mest effektive. Du skal være villigt til at få gravet hele din have op, da der skal ligges rør ned i haven. Den næste vand til luft bruger i stedet for luftens varme.

Princippet er det samme som med jordvarme. Den sidste type er luft til luft. Det er langt den billigste varmepumpe, men også den mindst effektive. Det er en varmepumpe, som passer sig perfekt til et sommerhus eller en kolonihave, hvor man gerne vil forlænge sæsonen med et par måneder, men hvor du ikke bor hele året rundt.

Din autoriseret installatør kan også hjælpe jer med at få udfyldt de forskellige papirer fra kommunen, som er en nødvendighed, når man skrifter varmekilde. Det er rent proforma. Du skal også give BRF besked.