Få hjælp til dit rotteproblem

19 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Er du havnet i en situation, hvor du har mistanke om, at du har fået rotter i din kloak? Hvis du tror, du har fået rotter, skal du indberette det til kommunen. Rotter bærer rundt med mange smitsomme sygdomme, og derfor skal du være påpasselig, hvis du ser en. Læs i dette indlæg, hvad du kan gøre for at bekæmpe dit rotteproblem

Hvad kan du selv gøre?

Hvis du har fået rotter, er der metoder som du selv kan prøve af. Der er rottefælder, som du kan sætte op ude i baggården, hvis du bor i en lejlighedskompleks. Bor du på landet og har en gård, kan du bruge rottegift. Du skal bare være meget forsigtig i din fremgangsmåde. Husk at informere andre familiemedlemmer om, hvis du bruger rottegift. Selv du har erfaring med rotter, så skal du huske at melde det til kommunen. Det vil også være bedst, at du kontakter et kloakfirma, til at tjekke om rotterne har gjort skade på dine rør. 

TV-inspektion

Rotter befinder sig ofte langt nede i kloakkerne, hvor man ikke lige nemt kan komme til. De kan skade dine rør og i værste tilfælde oppe for langt op i dine rør, så du kan høre dem ude fra toilettet. Rotter er under betegnelsen et “skadedyr”, så du skal tage problemet alvorligt. Her kan du ringe til et kloakfirma, der tilbyder tv inspektioner. Bor du i København området, kan du bestille en tv inspektion i Brønshøj eller en tættere på dig, til at komme og se til problemet. Med et lille kamera, som har et drejbart hoved, kan de få et godt overblik over dit problem. Her kan de se, hvor store skader rotterne har gjort på dine rør, og om det kræver en udskiftning af dine rør. Tv-inspektion er smart, fordi det kræver ikke, at de skal ned og grave, før de kan lokalisere problemet.

Et godt tip

Tv-inspektioner bruges ikke kun i tilfælde af rotter. Det kan også bruges, hvis du står og skal købe hus. Som del af en tilstandsrapport kan du få indarbejdet en tv-inspektion, så du kan se til tilstanden af husets rør. Hvis de er gamle, kan du måske få slået noget af prisen af, eller få sælger til udskifte dem, før du køber huset.