Få mere fleksibilitet i dit arbejdsliv ved at blive vikar

15 January 2022 Emilie Jacobsen

editorial

Er du træt af at skulle arbejde otte timer om dagen, fem dage om ugen? Så kan det være, at det vil passe dig bedre, hvis du bliver vikar. I det tilfælde kan du tage opgaver, når du har lyst til det – og så ellers holde fri resten af tiden. Det kræver selvfølgelig, at du kan nyde det, når der ikke er nogle arbejdsopgaver, og at du har mod på at give den gas, når der er. Kan du det, kan det dog blive en rigtig god måde for dig at tilrettelægge dit arbejdsliv. 

Hvis du vil arbejde som vikar, er det en god ide, at du bliver tilknyttet et vikarbureau. Bor du i det sydvestlige Jylland, kan du for eksempel vælge at blive tilknyttet et vikarbureau i Esbjerg som dkvikarservice.dk. Det er et stort vikarbureau, og de har derfor mange forskellige ledige stillinger. Det kan for eksempel være inden for produktion, nedrivning, byggeri og lager. 

image

Kan jeg tjene lige så mange penge som vikar?

Noget af det, der får folk til at holde fest i deres fuldtidsjob, selvom de egentlig ikke er glade for det, er, at der er stor tryghed forbundet med det. De ved, hvad de får udbetalt hver måned, og det giver dem en tryghed, at de har styr på deres økonomi på den måde. 

Når du er vikar, kan du aldrig vide, hvad du kommer til at tjene den næste måned. Det er en del af gamet. Der er dog ingen, der siger, at du nødvendigvis kommer til at tjene mindre. Mange vikarer tjener faktisk mere i timen end fastansatte. Men da du jo ikke kan vide, hvor mange penge du kommer til at tjene, vil det altså være umuligt for dig at sige, hvad du får udbetalt den næste måned. Det er den usikkerhed, som du er nødt til at skulle leve med.