Få nye flotte trægulve

07 June 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Har du en bolig, der trænger til nye gulve, eller har du blot lyst til at få udskiftet dine nuværende gulve til nye – evt. af træ – kan du få hjælp af et gulvfirma. Det kunne f.eks. være https://assensgulv.dk/. Her kan du også få råd og vejledning til hvilken type gulve du med fordel at vælge og hvordan du efterfølgende bedst vasker dem så de forbliver flotte længe. 

Du kan vælge mange forskellige former for gulve, lige fra parketgulve til nye træplanker i mange forskellige typer af træ. Det er vigtigt at du vælger den rigtige slags gulv, da der vil gå mange år før du igen skal have det udskiftet, så gulvene er noget du skal kigge på i mange år og som påvirker hvordan dine værelser ellers ser ud.

gulv

Den vigtige pleje

Har du valgt at få nye trægulve, er det vigtigt at du starter med at give dem sæbe eller lud, så de bliver mættet godt og grundigt. De skal som udgangspunkt have tre gange og skal nå at tørre ind i mellem, før du kan begynde at tage dit nye gulve i brug. Før de er mættet vil de tiltrække skidt og snavs og det er svært at få af igen. 

Herefter er det en god ide at vaske dem med jævne mellemrum. Enten med sæbe eller lud. En gang i mellem er det en god ide at give dem en ekstra omgang, enten med den normale sæbe eller med en specialsæbe, der fjerner den gamle sæbe, men også hvad der måtte være kommet af pletter. Her er det så vigtigt at du husker at de skal have tre gange sæbe igen. Det er med til at holde dem pæne længere og du skal ikke have dem afslebet, hvilke er en bøvlet affære, når man bor i boligen.