Få nyt liv til dit slidte trægulv med en effektiv gulvafslibning Birkerød

01 oktober 2018 Astrid Pedersen

editorial

Flotte og velholdte trægulve betyder stort arbejde – men sørger du for at passe en ugentlig rutine med vedligeholdende pleje af dit trægulv, kan du også være sikker på, at trægulvet udgør et stort aktiv for din bolig. Træ er uovertruffet som gulv materiale – det levende træværk isolerer mod kulde fra undergrunden, er behageligt at betræde, og tilføjer varme og sjæl til dit hjem på en måde, som beton, cement, epoxy eller linoleum aldrig vil kunne.

Et slidt trægulv er et trist trægulv

Dette gør sig naturligvis kun gældende al den stund dit trægulv er velplejet og beskyttet imod påvirkninger fra omverdenen. Træ er, i modsætning til syntetiske gulv materialer, meget modtageligt over for skidt og snavs, såfremt det ikke er ordentligt beskyttet. Et trægulv får sin beskyttelse i forbindelse med etablering af gulvet, eller eventuelt i forbindelse med en gulvafslibning eller afhøvling. Den beskyttende overflade behandling kan for eksempel bestå af lak eller maling, som forsegler træværket. Men mange mennesker vælger olie, sæbe eller lud som efterbehandling. Disse typer behandling kræver megen vedligeholdelse. Ellers bliver gulvet hurtigt grimt, da støv og snavs vil aflejre sig i træets blotlagte fibre, og spildte væsker vil opsuges i gulvets overflade – med grimme skjolder og pletter til følge. Alts dette får dit gulv til at fremstå ujævnt og slidt. Og så er der ingen vej uden om en grundig gulvafslibning, så gulvet kan få lov at starte på en frisk.

Hvem kan hjælpe mig med at slibe mit gulv?

Det er stærkt tilrådeligt, at du finder en professionel gulvsliber, som kan udføre din gulvafslibning for dig. En dygtig gulvmand kan opnå et langt bedre, smukkere og mere ensartet resultat end du selv ville kunne, uden at slibe alt for meget af gulvets overflade. Med den rette efterbehandling kan dit gulv komme til at stå som nyt – og du vil kunne have glæde af det langt ind i fremtiden.