Få sat ord på for andre, hvad din alkoholbehandling går ud på

26 February 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er en del tabu angående det at være i behandling for alkohol, selvom vi danskere er nogle af dem, som der drikker mest – og der er med garanti flere derude, der drikker for meget, som kunne have brug for alkoholbehandling, men ikke får det.

Men man kan kun ændre på den tabu ved at tale ud om det, så andre kan lære, hvad det går ud på rent praktisk.

På den måde kan andre finde ud af, at det ikke er noget pinligt, eller man kommer ud på den anden side som et frelst mennesker, der prædiker afholdenhed.

Og man finder også ud af, at ædru mennesker sagtens kan være festlige at være sammen med, og hvorfor nogle ikke vil med til fester, hvor man drikker alkohol.

Desuden lærer man, at man ikke skal friste andre med at drikke, fordi det er farligere end man tror.

Sammen kan man også lære at lave cocktails, som der ikke er alkohol i.

alkoholbehandling

Folk skal lære at kende til alkoholbehandling

Den behandling kan rent praktisk være https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

Og det er måske noget ukendt for de fleste mennesker, og det skal det jo også helst være, men derfor er det jo kun godt, at det findes.

Ved at man fortæller åbent om det, så kan andre måske finde ud af, at det er en behandling, som der kunne være godt for dem selv, eller de bemærker tegn hos andre, der kunne have brug for den alkoholbehandling – og så kan man jo videregive den information og fortælle, hvad det rent faktisk går ud på.

Det er kun ved at tale rent ud af posen om det, at vi kan bryde de barrierer om misbrug af alkohol og den medfølgende behandling, som man kan benytte sig af, at man bliver klogere på, hvad det handler om.