Få sendt dine børn til en tandtekniker i god tid

05 September 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

For nogle skoler har det været obligatorisk, at man en gang sendte skoleklasserne til en tandtekniker, der så kunne se, om tænderne voksede som de skulle.

Der var således ikke tale om det årlige eller halvårlige besøg hos tandlæge gratis, når man nu var ung, men hvor man fik børnene undersøgt for, hvordan tænderne ville vokse.

Nogle af børnene blev så kaldt ind igen, hvis der var en mistanke om nogle deformiteter eller andet, der kunne være galt med tænderne, som der eventuelt skulle rettes op på, eller som man kunne få et tilbud om.

Det er trods alt lettere at rette den slags til, mens børnene stadig er i voksealderen, end når man skal hen at gøre det senere i voksenlivet.

Og så plejer der også at være besparelser at hente i den sammenhæng.

Dine børn vil takke dig i længden for besøget hos tandteknikeren

Sådan et besøg kunne mere specifikt være hos https://www.tinatandteknik.dk/ , så man kan få set nærmere på tænderne, om der skal komme et forslag op om en bøjle eller andre remedier, som der kan være med til at rette tænderne til, som de vokser, eller som man forsøger at rette ind.

Det er næppe det mest ønskværdige for mange børn, at de skal have bøjle på tænderne, da det kan blive en årsag til mobning, og det kan ramme dem på selvværdet og selvtilliden.

Men senere i livet opdager man så, at man har fået et flot tandsæt; så det handler om at ofre sig nu, så man kan blive glad for det, man skal bruge senere i livet.

Desuden kan man jo altid få lavet et nogenlunde skøn af, hvor vigtigt det er med bøjlen, om det er nødvendigt for at kunne spise ordentligt, eller man mere ser det som et kosmetisk forslag, så man kommer til at se pænere ud.