Find din næste brugte bil i Frederica

13 September 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Går du og leder efter en ny brugt bil, kan det være en fordel ikke udelukkende at kigge lokalt, men i hele landet. Danmark er ikke større, end det er muligt at rejse lidt rundt for at se på en mulig brugt bil og der kan være store regionale forskelle. Både i pris og i udbud. Bor du f.eks. i Nordjylland kan du sagtens se på brugte biler i Fredericia

Inden du farer land og rige rundt og kigger er det selvfølgelig en fordel, hvis du har sat dig ind i hvilken type bil du gerne vil købe og hvad den som udgangspunkt må koste. Det er også en fordel, hvis du ved, hvilke fejl den typisk har og om tidligere ejere har været glade for bilen eller det modsatte.

Forhandler eller privat sælger

Der er fordele og ulemper ved begge. Ulempen ved en forhandler er at han typisk tager mere for bilen end en privat sælger. Omvendt er dit bilkøb til gengæld dækket af købeloven og kommer med en garanti. Derudover vil der som regel også have været en mekaniker ind over som har gennemgået bilen. Du får altså en del for de ekstra penge en brugt bil koster hos en forhandler.

Vælger du i stedet at købe en brugt privat sælger, skal du være opmærksom på, at du køber bilen som beset og den ikke er omfattet af købeloven eller kommer med en garanti. 

Ved du en del eller masse om biler er den sidste løsning sikkert at foretrække, men ved du intet eller meget lidt om biler så kør bilen hen til en uvildig mekaniker og bed ham om at gennemgå bilen inden du takker ja tak. Typisk vil han finde 6-8 ukendte fejl, som enten skal laves eller også skal du have et nedslag i prisen.