Flishugger: Hurtigt og let

27 August 2020 Anders Lundtang Hansen

Dette med at være flishugger kan både være den fysiske form, som et almindeligt menneske udfører, hvor man har fået den kasket, som man betegner som ens beskæftigelse, om det så er ens hele beskæftigelse eller en del af det, som man foretager sig.

Så er der jo også en flishugger i den forstand, at man kan have en specieldesignet maskine til at udføre arbejdet for en, der netop er bygget til den slags opgaver; eller man har fundet en løsning til at gøre den slags, hvor man skaber flis, med maskiner, der er til ens rådighed – eller man slet og ret gør det i hånden!

Det sidste kan være for at være moderne og sige, at man gør tingene helt i hånden fra bunden, da dette er populært. Dog kan man jo indvende, at det er alt for tidskrævende i forhold til, at man kan sige, at man således har flis derhjemme, der er lavet i hånden helt i bunden.

Det er måske lidt som at skyde gråspurve med kanoner, for der er jo ikke tale om et mageligt møbel til hjemmet, som man skal nyde godt af i mange år selv samt ens gæster, men noget, som man lægger udenfor, der alligevel sjældent ses så meget og mest skal anvendes praktisk.

Men retur til det med at være flishugger, for som sagt kan det være ens beskæftigelse, at man ser sig selv som flishugger enten ved at have taget et kursus i den slags, eller det var en del af et fag, man kunne vælge eller skulle have, da man tog en uddannelse i den retning med at arbejde med skov med videre.

Det kan jo tænkes, at man egentlig er skovhugger, landskabsarkitekt eller noget andet, hvor man arbejder med haver og skov enten privat eller offentligt, men hvor man foretrækker og bedst kan lide at være flishugger.

Nogle gange laver man så meget af den slags arbejde, mens det andre gange er en del af det, som man beskæftiger sig med i løbet af en arbejdsuge eller -dag.