Giv børnene en morsom og udfordrende trampolin

27 december 2020 Astrid Pedersen

Skal ungerne lege mere udendørs i løbet af den kommende sommer? Så bør du overveje at investere i en have trampolin.

Sund og opbyggelig leg på trampolin

En trampolin er et virkelig godt valg hvis du ønsker lege redskaber til haven som styrker barnet i dets udvikling. Leg på trampolin understøtter udviklingen af såvel de motoriske som de kognitive færdigheder, og udfordrer såvel balance sansen som koordinations evnen.

Når man hopper på en trampolin er det ikke kun den rå muskel kraft som er i spil. Det er vigtigt at kunne koordinere sine bevægelser i forbindelse med såvel afsæt som landing. Kommunikationen mellem hjernen og kroppen er således meget vigtig i denne sammenhæng. Og når først barnet har lært de basale teknikker kan han eller hun gå i gang med at træne mere komplekse spring og indøve serier.

Der ud over vil du med en trampolin i haven sikre at barnet får masser af motion samt frisk luft og sol lys. Dette er vigtigt for barnets trivsel – og barnet får ingen af delene ved at hænge på sit værelse med sin tablet eller sin spil konsol. Du hjælper altså barnet fysisk og mentalt ved at lade en morsom have trampolin opstille i familiens have.

Hvilken trampolin skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige muligheder for valg af have trampolin. Trampoliner til have findes i mange forskellige størrelser, og i flere modeller. Det kan dog godt betale sig at undersøge om det overhovedet er tilladt for dig at stille en fritstående trampolin op i haven før du anskaffer en sådan.

Mange grundejer foreninger har restriktioner desangående, af hensyn til naboernes privatliv. I så tilfælde kan du med fordel vælge en trampolin til nedgravning i stedet. Sådan én har ydermere den fordel at den ikke stjæler din udsigt. Og så behøver du ikke at bekymre dig om faren for nedstyrtning.

Læs mere på husblog.dk

Flere Nyheder