Giv den fuld skalle i din genoptræning

05 January 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det her skal selvfølgelig ikke misforstås som, at man bare skal høvle igennem med ens genoptræning.

For man kan godt komme til at pukle så hårdt på, at man kommer til at gøre tingene værre, end de allerede var.

Derfor er der en grund til, at man skal have hjælp til at gøre den slags.

Det gælder blandt andet om, hvordan man tilrettelægger ens genoptræning alt efter, hvad det er for en type genoptræning, som man skal igennem.

Det kan handle om en masse øvelser, som man skal gøre selv, og dem skal man måske ikke gøre for meget.

image

Og så er der måske nogle professionelle behandlere, der skal indover og lave nogle behandlinger på en sammen med øvelser – og nogle gange er behandlingen måske nok.

Den slags skal også ændres til løbende alt efter, hvor du er i det forløb, for det skal tilpasses lige til både dig, og hvor du befinder dig.

Genoptræningen skal udføres i det rette tempo

Man kan godt føle, at det går for langsomt, eller man tror, at man kan gøre det hurtigere, og selvom alle mennesker er forskellige, så er professionel genoptræning baseret på forskning og tidligere resultater.
Den slags er man ikke selv bedre til at bedømme.

Det ville være synd og skam, hvis man er ved at træne op efter en ulykke, hvor man har fået skader på kroppen, og det så ender med at få så galt, at man skal gennem et (endnu) længere genoptræningsforløb, eller man ender med kroniske skader deraf!

Andre gange er det måske efter en sportsskade, at man skal genoptræne, og hvis man er afhængig af den sport for at kunne få dagen og vejen til at løbe rundt, så er man nødt til at lytte efter, hvad den professionelle genoptræning dikterer for en.

Det er den bedste måde at komme på benene igen.