Giv skorstenen et eftersyn med en skorstensfejer

14 October 2022 Camilla Sørensen

editorial

Det er ikke kun skorstene til brændeovne, der skal eftersynkes af en skorstensfejer. Hvis du har et pillefyr, er det også vigtigt at få efterset skorstenen af en professionel. Det samme gælder, hvis du har et oliefyr.

En skorstensfejer kan give dig gode råd om, hvordan du holder din skorsten ren og fri for sod. De kan også kontrollere, om der er potentielle farer som f.eks. tilstopninger eller revner.

Skorstensfejer = vedligeholdelse

Regelmæssig rengøring og vedligeholdelse fra en skorstensfejer kan forhindre skorstensbrande og sikre, at dit varmesystem fungerer korrekt. Så hvorfor ikke planlægge et besøg af en skorstensfejer for at give din skorsten et tune-up? Dit hjem (og din pengepung) vil takke dig i det lange løb.

Hvor ofte skal skorstenen tjekkes?

Det varierer afhængigt af den type brændstof, der anvendes, og hvor ofte pejsen eller ovnen bruges. Det er altid en god idé at rådføre sig med en professionel skorstensfejer for at få personlig rådgivning. Men kort og godt: Hold din skorsten i tip-top form med regelmæssige besøg af en skorstensfejer.

skorstensfejer

Hvordan finder man en skorstensfejer i Aalborg?

Du kan nemt søge online efter skorstensfejere i dit område. Du kan også bede om anbefalinger fra venner eller naboer, som har fået renset deres skorsten før.

Sørg for at tjekke legitimationsoplysninger og certificeringer, før du bestiller en skorstensfejer. Det er vigtigt at få en kvalificeret fagmand til at stå for vedligeholdelsen af din skorsten.

Vent ikke, til det er for sent – giv din skorsten et eftersyn med en skorstensfejer i dag!

Kan man selv rense skorstenen?

Det er muligt at rense skorstenen selv, men det kan være farligt og vanskeligt. Ved at hyre en professionel skorstensfejer er man sikker på, at arbejdet udføres sikkert og korrekt. Det sparer dig også tid og kræfter i det lange løb. Så overlad det til eksperterne, og aftal et besøg af en skorstensfejer nu.

Din skorsten vil takke dig for det!