God koordinering kræves ved tilbygning

04 January 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du har fået planer om at lave en tilbygning på Nordfyn i det hjem, som du bor i, men det er jo ikke bare sådan lige til at gribe an, så for at lette presset ved at skulle holde styr på mange ting, så kommer vi lige med et forslag til en arbejdsfordeling.

Det kan blive et projekt, som familiens samles om sammen med venner og kollegaer over en periode, som man afsætter, hvis man ikke ligefrem vælger at lade et firma stå for at lave den for en selv.

Man er måske glad for at have kontrol og have en finger med i spillet, så man vil helst gøre det selv; og bare rolig, fordi du udliciterer nogle opgaver til andre i forbindelse med projektet at tilbygge, så er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan være indover alle opgaver.

Du skal som sjakbajs være den person, som holder øje med, at alle ender mødes, og at alle instanser klarer deres deadlines.

Ved at give de opgaver ud, bliver du ikke presset i al din fritid eller ferie til at holde styr på alt med tilbygningen, så du ender med at lave indlysende fejl eller knækker nakken på projektet.

Du skal selvfølgelig være ham med plantegningen, der ved, hvad der skal laves, og hvad der er budget til.

Lad så en anden person stå for at indkøbe materialer ud fra en liste, I laver sammen. Måske skal en tredje person endda være chauffør på den opgave, fordi vedkommende er god til at køre med trailer.

Ved selv bygningen skal man være flere mennesker om at lave tilbygningen, og her skal man fordele de forskellige opgaver blandt dem, der hjælper til, så de ikke falder over hinanden, mens de arbejder.

Til slut kan I sammen studere det resultat, I har skabt sammen.