Gør noget ved den gamle have: Anlæg en ny have

07 June 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er bare nogle gange, hvor det ikke kan svare sig at fikse det, som man allerede har, men hvor det giver mere mening at starte helt forfra.

Det kan være med værktøj, arbejdsprojekter, -opgaver og meget andet, og det kan nemlig findes hjemme i privaten, hvor man har købt sig et hus med have til, og man har sin egen vision for, hvordan det skal se ud, og det passer slet ikke med, hvordan det ser ud nu.

Eller man har forsømt den gamle have så længe, at der ikke er andet for, hvis det virkelig skal give mening, at man nærmest jævner den med jorden og starter forfra.

Man kan også være så træt af den gamle have, at man vil give den den store overhaling, så man starter fra bunden igen med at anlægge en helt ny slags have.

anlæg have

Det er tid til et nyt haveanlægsprojekt

Det kan være meget omfangsrigt, hvor det kommer til at tage megen tid med store projekter i haven med mindre detaljer mange steder, eller man bare ønsker at starte helt fra bunden med nogle jævne græsplæner, som man så med tiden kan se på, hvad man vil gøre med.

Der er nogle boligområder, hvor man har en aftale om, at man skal holde haverne pæne og flotte, og der kan være nogle reglementer til, hvordan man gør den slags, eller også er det bare et krav, at man holder dem flotte, og så må man selv bestemme, hvordan man gør det.

Ved at anlægge en ny have kan man også få mere gejst og engagement i den have, så man får mere lyst til at tage sig af den og holde den fin, fordi man har brugt tid og penge på, at den nu skulle tage sig pæn ud.

Det bliver en slags ny begyndelse.