Hunden – barnets bedste ven

26 maj 2020 Astrid Pedersen

Mange mennesker drømmer om at have hund. Især børn ønsker sig en trofast følgesvend og legekammerat, som kan følge dem gennem deres opvækst, trøste dem når de er kede af det og som aldrig bliver træt af at lege. Hvis dine børn tigger om en hund, er det således meget fristende at give efter blot for at se deres glade ansigter.

Men her er det vigtigt at du som ansvarlig voksen holder dig for øje at hunden ultimativt er dit ansvar. Du kan ikke pålægge ansvaret for hundens trivsel på mindreårige, endsige forvente at de lever op til de forpligtelser som påhviler en hunde ejer. Uanset hvor meget ungerne sværger og lover at de nok skal lufte hunden tre gange om dagen og sørge for at der altid er mad og rent vand i dens skåle skal du ikke regne med at dette bliver overholdt.

Børn kan ikke overskue konsekvenserne af disse løfter – og at lægge så stor en byrde på børnenes skuldre alene er urimeligt over for såvel dem som over for hunden. Mange hunde havner hvert år på internater fordi familier ikke har kunnet magte hundehold. Og derfor er det meget vigtigt, at du vil hunden lige så meget som børnene gør.

Familiehunden – et stort ansvar

Når du anskaffer en hund, er det således ikke et stykke legetøj eller tilbehør. Det er vigtigt at du tænker på hunden som et fuldgyldigt medlem af familien. Dette betyder, at du skal vægte hundens behov lige så højt som dine egne og resten af familiens. Der skal være plads til at hunden kan være i boligen, og der skal kunne afsættes tid til leg, kæl, gåture og andre aktiviteter. Hundens trivsel er, med andre ord, lige så vigtig som resten af familiens.

Du kan finde en god tjekliste til brug før anskaffelse af hund på https://vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/