Hvad er et bil lån?

24 June 2019 Astrid Pedersen

editorial

Et bil lån er et lån, som du kan optage for at finansiere køb af bil. Det, der adskiller et bil lån fra et almindeligt forbrugslån er, at du ved et bil lån lade låneudbyderen – som typisk er et penge institut eller en bank – have pant i den bil, du køber. På den måde ligner et bil lån mere det lån, du optager til køb af bolig, hvor långiver har pant i huset eller i lejligheden. Det er således muligt at opnå mere favorable vilkår for et bil lån, end det er for et almindeligt forbrugslån af en tilsvarende størrelse.

Med et bil lån kan du således finansieret købet af en ny bil – noget, som ellers er uden for rækkevidde, skulle du betale denne kontant. Med de høje afgifter og skatter, som den danske stat pålægger nye biler, er det nærmest urealistisk, at nogen bilkøbere skulle have penge nok i kontant beholdningen til at kunne lægge det hele på bordet ved et køb. Derfor er der hvert år mange danskere, som vælger at optage et bil lån for der igennem at kunne finansiere familiens nye bil.

Hvor finder jeg de bedste bil lån online?

Hvis du ikke gider bøvle med møder i banken og lignende, er der mulighed for at ansøge online om et bil lån af den størrelse, du selv ønsker. Hos Ikano Bank kan du tilmed tilpasse dit lån, således at det får præcis den hovedstol og den afviklings periode, du ønsker – og samtidig bevare overblikket over de udgifter, du får i forbindelse med optagelse af lånet. Du ansøger dernæst ved hjælp af den online ansøgnings formular. Din låne ansøgning vil gennemgå et kredit tjek, hvorpå du vil få svar inden for samme døgn. De eneste krav til dig er, at du er bosat i Danmark, fyldt atten år – og ikke står opført hos RKI eller i Debitor Registeret. Læs mere på ikanobank.dk