Hvad er et privatlån?

17 oktober 2021 Astrid Pedersen

editorial

Et privatlån er ikke, som navnet måske kan antyde, et lån som udstedes mellem private. Et privatlån er et andet ord for et forbrugslån som optages af en privat person hos en långiver – for eksempel en bank eller et pengeinstitut.

Der findes blandt andet et hav af låneudbydere online som tilbyder optagelse af privatlån via nettet. Når du vælger at ansøge om et privatlån online kan du være næsten 100% sikker på at din ansøgning bliver godkendt – og at du dernæst vil have pengene til rådighed på din bank konto inden for et par timer.

Det eneste det kræver for at blive godkendt til et privatlån er et gyldigt NemID som kan dokumentere at du er over atten år gammel, har fast bopæl i Danmark, og ikke står opført hverken hos RKI (Ribers Kredit Information) eller i Debitor Registret. Og du kan typisk låne mellem 5.000 kroner og 300.000 kroner når du optager et online privatlån.

Hvor kan jeg optage et billigt privatlån?

Der findes som nævnt mange online låneudbydere som står i kø for at tilbyde dig privatlån på tilsyneladende favorable vilkår. Det er dog vigtigt at du er på vagt, og ser dig godt får når du skal vælge din långiver.

Hvis du vil være helt sikker på at slippe for ågerkarle eller lånehajer som blot er ude på at snyde dig bør du vælge en bank eller et pengeinstitut som efterlever Finanstilsynets strenge regler for udlån af penge til private.

Det betyder blandt andet at du får det fulde overblik over alle omkostninger forbundet med dit lån allerede inden du ansøger om optagelse. Og du undgår grimme overraskelser undervejs i låne proceduren.

Hvis du ønsker at optage et sikkert privatlån på ordentlige vilkår kan du med fordel vælge den velrenommerede online bank Ikano Bank. Klik ind på https://ikanobank.dk/kampagnesider/privatlaan og læs mere.