Hvorfor gå i alkoholbehandling?

23 February 2022 Astrid Pedersen
image

editorial

Der er flere gode grunde til at gå i alkoholbehandling hvis du ønsker at holde op med at drikke. En alkoholbehandling er den mest sikre vej til en ny tilværelse uden alkohol og afhængighed.

Sandsynligheden for at du som inkarneret alkoholiker helt på egen hånd vil kunne lægge flasken på hylden med succes er faktisk meget lille. Og derfor bør du søge professionel behandling når du gerne vil ud af dit alkoholmisbrug.

Der ud over kan det faktisk være direkte farligt selv at forsøge sig med alkohol afvænning. Hvis du selv prøver at kvitte den grimme vane fra den ene dag til den anden vil du højst sandsynligt falde i igen.

Almindelige tømmermænd efter selv en hård bytur er nemlig for intet at regne ved siden af de abstinenser du vil opleve hvis du lægger flasken på hylden fra den ene dag til den anden. Du vil føle at du skal dø – så simpelt er det.

alkoholbehandling

En feber lignende tilstand med svedeture, kulderystelser, opkastninger, smerter i hoved og krop samt konstant kvalme er ganske almindelig i forbindelse med alkohol abstinenser. Dertil kan du lægge delirøse tilstande med hallucinationer og voldsom depression. Og alt dette kan, hvis du er rigtig uheldig, vare i op til en uge.

Af samme grund falder mange alkoholikere tilbage i vanen efter få dage uden en sjus. Det eneste, der kan gøre kål på abstinenserne er nemlig alkohol. Og så er du lige vidt.

Professionel alkoholbehandling hos et misbrugscenter

Derfor er det vigtigt at du får den rette hjælp til afrusning. En afrusning er den proces som renser de giftige stoffer ud af kroppen. På et behandlingscenter vil du kunne gennemføre din afrusning under opsyn af sundhedsfagligt personale, og i trygge rammer. Og så vil afrusningen følges op af et intensivt terapeutisk forløb af flere ugers varighed.

Kontakt Behandlingscenter Stien for yderligere information via hjemmesiden https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/