Hvorfor varierer prisen på gulvafslibning?

14 April 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Står du og skal bruge et gulvfirma? Så har du måske allerede opdaget, hvordan priserne kan være forskellige fra firma til firma. Til en start kan det nogle gange være en jungle at navigere rundt i. Der er dog god grund til, at prisen kan variere alt efter, hvem man kontakter. 

Dette kan påvirke prisen på gulvafslibning

Det er så simpelt, at nogle gulvfirma tager en højere timepris eller pris pr. m2 for det arbejde, de udfører. Her kan prisen være sat efter den kvalitet, man kan levere. Det kan være ud fra den erfaring, man har i branchen eller det kan være ud fra, at man har faguddannede folk i sit firma, hvilket også betyder noget ift. det arbejde, der kan leveret til dig. Det er derfor ikke altid en fordel, at man kun vælger efter det firma, som kan gøre det billigst. I flere tilfælde kan det nemlig være godt givet ud, at man betaler en højere pris, så gulvfirmaet også har den tid, de skal bruge til arbejdet. 

Udover disse ting herover, så er der flere ting, som kan påvirke din endelige pris. Prisen er bl.a. påvirket af den gulvtype, der skal arbejdes med. I den mest budgetvenlige ende er der f.eks. parketgulve. Gulvafslibning af denne type gulv vil ofte være til at betale for. 

Næste trin op er brædde-, fyrretræ- og plankegulve. Her er prisen pr. m2 ofte en smule dyrere end parketgulvet. Derudover vil man også opleve, hvordan tilkøb ift. forskellige efterbehandlinger kan gøre løsning gradvist dyrere. Efterbehandlingen har dog også en stor betydning for, hvor godt dit gulv kan holde sig efterfølgende. Få derfor den bedst mulige rådgivning, før du vælger en bestemt løsning. 

Hvis du gerne vil have en nem og overskuelig tabel over priser på gulvafslibning, kan du læse med her: https://dbf-gulvservice.dk/priser-gulvafslibning/