Hvorledes anvendes æteriske olier?

02 April 2020 Astrid Pedersen

editorial

Der er mange former for anvendelse af æteriske olier i helt dagligdags produkter. Faktisk er du oftere end du måske skulle tro i berøring med æteriske olier flere gange i løbet af en ganske almindelig hverdag. Hvis du vasker hænder i en lavendel eller geranium duftende sæbe, er denne helt sikkert tilsat æteriske olier for at opnå sin milde duft.

Bruger du parfume, er der anvendt æteriske olier for at give det eftertragtede duft skær, som omgiver dig dagen lang. Og holder du af at tænde et duftlys for at sprede hygge og stemning i stuen eller i soveværelset – eller måske på badeværelset mens du bader – benytter du dig også af æteriske olier.

Kan jeg have glæde af æteriske olier?

Ud over det, at æteriske olier dufter fortryllende, er der også flere æteriske olier som har helsebringende og godgørende egenskaber.

Æteriske olier så som pebermynte olie, eukalyptus olie, mentol olie eller kamfer olie er kendte for deres slimløsnende egenskaber, og har ofte været anvendt i forbindelse med forkølelse, halsbetændelse, influenza og lignende dårligdomme igennem tiden. Tænk på de kamferholdige produkter, du kan købe i håndkøb og gnide på brystet for at lette åndedrættet – eller mentol salve, som giver godt med gennemtræk, når du smører det under næsen i tilfælde af forkølelse.

Med de rene æteriske olier og varmt vand kan du komme langt i din sygdoms bekæmpelse. Et par dråber mentol eller eukalyptus olie i en grydefuld nykogt vand og et håndklæde over hovedet kan hjælpe dig med at få vejret igen, og samtidig til en vis grad desinficere dine luftveje. På den måde bliver det en del mere udholdeligt at være syg. Og samtidig kan du glæde dig over de olieholdige dampes rensende effekt på din hud.

Du kan læse mere, og bestille diverse olier online, på veracura.dk