Indret din altan med planter og stil

25 maj 2020 Heidi Kirkebække

Når du skal indrette din altan, kan det være en god idé at vælge planter og blomster, som passe til indretningen i resten af hjemmet. Tænk over, hvilken stil du har i lejligheden og lad den gå igen på altanen. Det skaber en rød tråd, som kan være med til at give et harmonisk udtryk i dit hjem som helhed.

Hvis du for eksempel har en minimalistisk indrettet lejlighed med skarpe linjer og store, lyse flader, skal altankasser, -krukker og -møbler måske ikke være fyldt med krummelurer og småblomstrede farveorgier. 

Du kan i stedet overveje et mere råt, måske ligefrem maritimt udtryk, på altanen og for eksempel indrette den med siv- og græsplanter i rå plantekummer og altankasser. Lyngplanter kan også være smukke med deres støvede næsten underspillede farvenuancer – og så dufter de skønt.

Altankasser, -potter og -krukker fyldt med ‘mormor-blomster’ som Pelargonier, Tagetes og Zinnia (også kendt som ‘Frøkenhat’) vil gøre det godt, hvis din lejlighed er indrettet i en mere romantisk eller retroinspireret stil.

Udover udseendet på altanen er det selvfølgelig værd at overveje, hvor meget arbejde du vil lægge i at holde den pæn. Nogle planter og blomster kræver mere pleje end andre. Nogle kan desuden overvintre og kommer igen år efter år, mens andre er ét-årige.

Og så er der naturligvis forskel på, hvor hårdføre planterne er og hvor meget sol og skygge, de skal have for at trives. Hvis man vil have succes med sine planter, er det værd at tage med i overvejelserne.

Og husk så også den måske aller vigtigste pointe: Hvis drømmer du om et farvevæld af små blomster på altanen, en stue i sort/hvid og et køkken i romantisk bondestil, er det selvfølgelig dét, du skal gå med. Den bedste stil er den stil, der gør dig glad. Så indret med planter, som du bliver glad af at kigge på.

Flere Nyheder