Kan du huske citronfromagen?

14 March 2019 admin

editorial

Citronfromage er en god og klassisk dessert de fleste kender til. Passer utrolig godt om sommeren da dens kølige tekstur giver en velbehag og fantastisk smag af sol og sommer. Desserten, lavet korrekt er meget luftig, frisk og har en kontrast mellem det søde (sukker) og det syrlige (citron).

 

En citronfromage kan sagtens laves om formiddagen eller endda aftenen før. På den måde er der ingen stress når det andet mad skal laves når gæsterne er lige på trapperne. Dette er altså en nem og god måde at servere en dessert efter en vellykket middag. Pynt den med lidt mynte, flødeskum eller endda nogle strimler af citronskal.

 

Citronfromage kan laves på flere forskellige måder. Du finder en af opskrifterne her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/3934/citronfromage

 

Der er noget galt med min citronfromage

Det kan der være flere årsager til. Den hyppigste fejl er at de forskellige ingredienser har forskellige temperatur. Her kan det begynde at skille eller klumpe. Brug ingredienser fra køleskabet hvor de er kølet ned. Hvis husblas ikke bliver ordentligt smeltet i citronsaften kan du også ricikere at der er klumper i desserten, og det er der ingen der gider. Så sørg for at alt husblas er smeltet før du tilsætter den til resten af desserten.

 

Hvad drikker man til citronfromage?

Desserter som indeholder citron kan nydes med disse vine: Riesling, Sauternes, Tokaji og Chenin blanc.

 

Hvad hedder citronfromage på fransk?

Citronfromage oversat fra dansk til fransk er ”Mousse au citron”.

 

Hvad passer til citronfromage?

Citronfromage er en dejlig og frisk dessert som smager af sol og sommer. Det eneste der passer til sådan en dessert er en god vin. Disse kan du se under spørgsmålet ”Hvad drikker man til citronfromage” ovenover.

 

Hvor længe kan citronfromage holde sig?

Den har en holdbarhed på 3-4 dage i køleskabet. De bliver dog som regel altid spist samme eller næste dag.

 

Hvor stammer citronfromage fra?

Mange tror fejlagtigt at citronfromage stammer fra Frankrig. Dette er desværre helt forkert, går man tilbage i historien vil man også kunne se at Italienerne udviklede ” Panna cotta al limone” altså en flødebudding med citron som de første, hvorefter Frankrig tog oskriften til sig og videreudviklede på den.