Kan man nøjes med en delvis gulvafslibning?

12 August 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du kigger måske omkring på dit trægulv og synes, at nogle områder er mere slidte end andre.

Nogle er blevet misfarvede af solen, andre har slitage efter møbler, der ikke havde ordentlige filtdutter under sig, er blevet skrabet hen over gulvets overflade, og den tidligere overfladebehandling af gulvet var så godt som væk, at det gik lige i gulvet.

Man kan også tydeligt se, hvor det er, folk har gået mest rundt, for der er slidspor efter sko, hvor træet er ved at miste sin farve endnu mere end bare ved solens påvirkning, og du er egentlig også ret sikker på, at gulvet er ved at blive godt slidt ned på de områder.

Men som en god krejler tænker du, at hvorfor skulle man ændre på noget, der ikke er gået i stykker, kan man ikke bare slibe de områder ned, som der er berørte af slidt, skidt og andet, end man skal tage hele gulvet?

Der er jo ingen grund til at betale for noget, som man reelt ikke føler, der er behov for.

Selvfølgelig har du som kunde i et tilfælde ret, men du skal også tænke på det samlede udtryk, for der er ikke tale om, at man skal spare bare for pengenes skyld på kort sigt, du skal også tænke på lang sigt.

Hvis du ikke sliber hele gulvet ned, men du bare vælger at få slebet nogle bestemte områder ned, så vil det give et underligt uensartet udtryk på gulvet.

Men på længere sigt vil de områder, du ikke fik slebet ned, også blive endnu mere medtaget og slidt hurtigere end de områder, du pletbehandlede, og så skal du løbende betale for en gulvafslibning, hvor gulvet så kommer til at se virkelig grim ud.

For hvis man bliver ved med at bruge den fremgangsmetode, så vil der komme pletområder i stort og mindre omfang, som gør det virkelig grimt at se på, og det bliver derfor en løbende udgift, end hvis man får det hele ordnet samtidigt.

Lær meget mere om gulvafslibning og aspekterne deromkring ved at læse gulvkanonen blogindlæg.