Lad din psykolog på Frederiksberg hjælpe dig ud af depression

15 September 2020 Astrid Pedersen

editorial

Føler du ofte at du er omgivet af mørke – som om du er fanget i et dybt hul? Har du fornemmelsen af aldrig rigtig at kunne blive glad og begejstret, og tvivler du på om du nogen sinde vil kunne føle glæde igen? Sover du meget, eller holder dit tankemylder dig vågen om natten – med dødtrætte morgener og lange, uoplagte dage som resultat? Så er det meget sandsynligt at du lider af en depression.

Rigtig mange mennesker lever med depression. Det skønnes at op imod en halv million danskere på et tidspunkt i løbet af deres liv rammes af en svær depression – og endnu flere af de mildere former. Der er altså intet unormalt eller forkert i at opleve en depression. Men hvis depressionen bliver hængende, og måske udvikler sig i en negativ retning, kan den risikere at gå hen og blive en normaltilstand. Og så kan du risikere at finde dig selv i en situation hvor din depression bliver et handicap, med store ødelæggende effekter på dit liv.

Få hjælp til at overkomme din depression hos en dygtig psykolog

Det er dog langt fra sikkert at det kommer til at gå sådan. Ligeledes kan du faktisk med stor sandsynlighed undgå medicinering hvis du lærer at håndtere din depression. Når du lærer din depression at kende vil du også have lettere ved at gennemskue den for hvad den er: En blot og bar reaktion. Og reaktioner kan ændres indefra.

En depression overkommes på mest effektiv vis ved at ændre på den måde vi anskuer tilværelsen på. Mange af os gemmer på nedbundne forestillinger som påvirker vores tanke og handle mønstre, og dermed forankrer os i onde cirkler af negativitet. Med meta kognitiv terapi hos en dygtig psykolog vil du kunne nå langt i forhold til at bryde dette mønster.

Du kan læse mere, og finde din psykolog på Frederiksberg, på larsbjarno.dk