Luft vil vand varmepumpen

04 March 2021 Maya Hindsberg

editorial

Det er utrolig vigtigt at have en god opvarmningskilde i boligen – især i de kolde vintermåneder. Derfor kan varmepumper i Fredericia eller andre byer være en god investering, så du har det varmt på trods af det kolde vejr udenfor.

Der er selvfølgelig mange andre muligheder for at varme din bolig op. Det kan være oliefyr, pillefyr, elvarme mm. Fælles for dem er dog, at de både er dårligere for miljøet og for din pengepung. Derudover, så er det ikke altid at disse typer af varmekilder er super effektive. Ineffektive energikilder kan betyde, at du skal bruge flere penge på dem, og derfor er det altid en god ide lige at revurdere sin nuværende energikilde.

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er en type varmepumpe, der udnytter den naturlige varme fra luften omkring din bolig, og derefter kan omdanne den varmeenergi til at skabe varme i boligen. Derfor består varmepumpen også af en ude del og en inde del.

Udedelen er et anlæg, som har en ventilator, som skal placeres forholdsvis tæt på huset. Inde delen er det, der regulerer varmen, og omdanner den varme luft til varme i huset, og kan redistribuere det til resten af huset.

Fordelen ved varmepumpen

Der er mange fordele ved at købe en luft til vand varmepumpe. Den første og største er nok det økonomiske aspekt. I gennemsnit forbruger varmepumpen 1kW pr 3 kilowatt varmeenergi. Den producerer altså tre gange så meget energi, som den bruger. Det er altså en god investering, da der er mange penge at spare. Der vil selvfølgelig være udgifter forbundet med at få den installeret, men det bliver ofte tjent ind. 

Derudover er varmepumpen også væsentlig mere miljøvenlig. Især hvis din strømkilde med tiden bliver CO2 neutral, hvilket mange danske elselskaber arbejder hen imod.