Med alkoholbehandling følger en naturlig selvmedlidenhed

26 February 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan opleve mange følelser, der opstår, når man begynder på en alkohol behandling.

Til at starte med er det måske lidt en følelse af afmagt, fordi man ikke selv kunne overkomme at gøre noget ved den alkoholisme selv.

Men det er helt okay, for der er mange, der ikke kan slippe den alkoholiske dæmon selv og skal have hjælp til det, og der er der heldigvis mange derude, der kan hjælpe dig med via mange års erfaringer og afprøvede behandlingsmetoder med succes til følge.

Desuden er der mange derude, som der kunne bruge sådan en behandling, men som ikke tør gøre det eller er bange for det, fordi de ikke ved, om det vil virke, eller om de kommer ud på den anden side som et helt andet menneske, de ikke bryder sig om.

Allerede her er du en succes, fordi du har taget det valg, som er svært for mange, men nødvendigt.

alkoholbehandling

Acceptér de mange følelser under en alkoholbehandling

Dernæst kan man opleve, at man føler det pinligt, fordi man er der, og folk tror, man er en taber, der ikke kan styre sit drikkeri.

Men det hænger sammen med, at en alkoholbehandling er underlagt en del tabu som at være i fængsel, da vi “gemmer” den slags mennesker væk, indtil de er klar til at indgå sig i samfundet igen – hvis de kan.

Derfor skal man bare være åben om den slags, hvad man gennemgår i den behandling, så folk kan få forståelse for det.

Endelig kommer vi frem til den følelse, som vi indledte med i rubrikken: Selvmedlidenhed.

Det skal man ikke skamme sig over at føle – faktisk er der ingen forkerte følelser her – for det ER faktisk synd for dig.

Du valgte måske selv at begynde at drikke, men alkoholisme er en sygdom, som man skal have hjælp til at komme ud af; så på mange punkter er det ikke ens egen skyld.