Ny hoveddør – monter selv eller hyr en professionel?

30 April 2022 Steffen Hansen

Når du skal vælge en hoveddør til dit hjem, er der nogle få vigtige overvejelser, som du bør have i tankerne. For det første skal du sikre dig, at døren er af god kvalitet. Det betyder, at du skal kigge efter døre, der er lavet af materialer af høj kvalitet, f.eks. robust træ eller holdbart metal. Derudover er det vigtigt at tænke på dørens stil, og hvordan den passer ind i resten af dit hjems ydre. Du kan også overveje vigtige funktioner som f.eks. isolering, tærskler og låsemekanismer.

Det er naturligvis også vigtigt at holde dine personlige præferencer i tankerne, når du vælger en hoveddør, da dette i sidste ende er en æstetisk beslutning. Hvis prisen er vigtig kan en billig yderdør være at foretrække. I sidste ende kan det tage tid og grundige overvejelser at finde den rigtige hoveddør, men med lidt omhyggelig research og planlægning kan du helt sikkert finde en dør, der passer bedst til dine behov og din smag.

image

Skal man montere den selv eller er det bedst at hyre en håndværker?

Der er ikke noget entydigt svar, når det gælder om at beslutte, om du selv skal montere en ny hoveddør eller samarbejde med en professionel håndværker. På den ene side kan det virke som om, at gør-det-selv-projekter giver besparelser i både tid og penge. Men hvis du ikke er fortrolig med processen med at montere en ny hoveddør, er der risiko for, at du ender med at beskadige din eksisterende dør eller begår andre dyre fejltagelser.

Hvis du derimod hyrer en professionel, får du den ro i sindet, der følger med, når du ved, at arbejdet er udført korrekt, og du sikrer, at den garanti, der eventuelt følger med din nye dør, fortsat er gældende. I sidste ende afhænger det derfor af forskellige faktorer som dit niveau og dine evner.