Påskegaver er den helt nye ting!

17 February 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvornår er det lige, at man giver gaver?

Det gør man som hovedregel til fødselsdage og juleaftener, hvor det er obligatorisk, at man giver gaver til andre eller en bestemt person, hvor man så eventuelt kan frabede sig den slags, mens andre ikke kan vente med at få gaver.

Ellers giver man jo gaver ved ferniseringer, jubilæer og andet, hvor det skal markeres, at man har gjort en bedrift, udført noget stort eller bare har markeret sig, om der så er en præmie til eller ej.

Er man et godt menneske, så tager man også en værtsgave med, når man er blevet inviteret ud, der skal vise ens påskønnelse af, at værtsparret tager sig af en hele aftenen med alle udgifter dertil.

Og den tjeneste vender man så om, når det bliver ens egen tur.

Man kan også også give indflyttergaver, og man kan give valentinsgaver eller bare gaver, fordi man vil være sød.

Men har du nogensinde hørt om påskegaver?

Påskegaver kan man give til mange mennesker

Det har du måske ikke, men det er også et relativt nyt begreb, og her tænkes ikke på, når påskeharen gemmer påskeæg i haven, eller man leger med gækkebreve.

Det kan være gaver, der har påsketema, eller man giver gaver i anledningen af påsken.

Dette kan være op til en påskeferie, hvor man gerne vil give kollegaerne en kærlig lille ting fra ledelsens side, så det ikke kun er op til jul, fødselsdage eller jubilæer, at de ansatte bliver trakteret med gaver.

Har man stort overskud, så kan man lave den slags gaver selv, eller man kan købe dem i større eller mindre omfang, hvis der nu skal gives gaver til mange mennesker.

Det kunne jo netop være en påskegave, som man giver til dem, der står for påskefrokosten.

Mulighederne er mange, og der kommer nok endnu flere til.