Pift din bolig op med nyafslebet trægulve

19 januar 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Noget af det smukkeste – og noget som virkelig fremhæver ens andre møbler – er smukke nye og gyldne trægulve. For at ens trægulve skal forblive smukke og gyldne, er det nødvendigt at både at passe og pleje dem, men også at få dem afslebet hvis de begynder at se grå og triste ud. Når dine gulve ser grå og triste ud, er det samtidig svært at holde dem rene.

De fleste vælger at få afslebet deres gulve i forbindelse med en flytning, men har man boet i en bolig i mange år, kan det være nødvendigt at få det gjort. Her er der flere muligheder. Du kan vælge at tage et rum af gangen og så skærme af, så dine møbler ikke bliver ødelagte eller også kan du vælge at tømme hele boligen og få dine ting opbevaret i en container. Det kan f.eks. kombineres med en ferie. Du kan kan læse mere her https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-fyn/.

image

Husk at forberede dine gulve før afslibning

For at sikre at dine gulve bliver så smukke som muligt, er det vigtigt at du foretager en grundig forberedelse. Start med at få vasket dine gulve godt og grundigt, så skidt og snavs ikke bliver slebet ned i dine gulve. Brug tid på at gå dine gulve efter løse søm. Det er med til at sikre at dit dyre sandpapir ikke bliver ødelagt og at dine gulve stopper med at knirke. Sidst men ikke mindst skal du ikke stoppe op så mange gange og skifte sandpapir. Sandpapir er den dyre del af projektet. Jo færre gange du skal stoppe jo flottere et gulv.

Det er en god ide at fjerne paneler så slibemaskinen kan komme helt ind til væggen. Husk også at sætte ledninger op, så de ikke ligger på gulvet og afdæk, så der ikke kommer støv indtil de andre rum.