Polering af badekar – en mulig løsning?

21 October 2021 Astrid Pedersen
image

editorial

Er dit badekar trist og misfarvet at se på? Så bør du ikke fortvivle – for det kan sandsynligvis sagtens blive flot og skinnende igen.

Kan jeg fjerne misfarvninger med polering af badekar?

Du kan godt prøve at fjerne misfarvninger ved at polere dit badekar. Men faktisk risikerer du blot at gøre ondt værre.

De misfarvede plamager opstår nemlig fordi emaljen i forvejen er slidt, hvorfor kalk og okker har nemmere ved at aflejre sig. Syreholdig kalkfjerner kan beskadige emaljen på karrets inderside yderligere – og så bliver problemet bare værre.

Lad en dygtig badekarsmaler forestå reemaljering af dit badekar

I stedet kan du vælge at lade den gamle og slidte emalje i dit badekar erstatte af en ny og stærk én af slagsen.

En badekarsmaler kan foretage det der kaldes for en reemaljering. En reemaljering er en proces som er både billigere og nemmere end en udskiftning af badekarret, og som i opbygning minder en del om en autolakering.

Ved en reemaljering vil din badekarsmaler først og fremmest sørge for at den løse emalje fjernes, og at diverse aflejringer fjernes. Dette sker ved en kombination af afsyring og slibning.

Diverse ridser, skrammer og huller lappes med filler, og badekarrets inderside slibes igen til overfladen er helt glat. Så er den nemlig klar til at blive malet med epoxy grunder, hvorpå polyurethan kan påføres ved hjælp af en sprøjtepistol.

Der skal som regel fire lag til førend resultatet er helt perfekt. Allerede efter et døgn er emaljen hærdet – og så kan du tage dit badekar i brug på ny.

Hvem kan forestå renovering af badekar i København?

Vil du gerne have dit gamle badekar til at stå som nyt kan du trygt henvende dig til Emaljespecialisten. Her kan du få det bedste tilbud på reemaljering af badekar. Få mere information på Emaljespecialisten.dk