Rydning af dødsbo? Få en marskandiser til hjælp

06 April 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er en af dine nærmeste for nyligt afgået ved døden, og står du som eneansvarlig for boet? Så har du nok allerede måttet konstatere, at dette er en tung og hård byrde at skulle bære på sine skuldre. Dette betyder nemlig som regel også at du står alene med alle de andre praktiske opgaver, som knytter sig til et dødsfald, her under afvikling af diverse konti, opgørelse af arv og gæld, og selvfølgelig selve begravelses og bisættelses arrangementet.

Dette kan godt være rigtig meget for en enkelt person, som oven i købet er efterladt til sig selv med sorg og savn. Men du behøver ikke at fortvivle helt. Du kan nemlig få professionel assistance til de fleste af disse opgaver. En dygtig advokat med speciale i skifte og arve ret kan hjælpe dig med papir arbejdet, og en bedemand står gerne klar til at varetage alle begravelses forberedelser. Og har du brug for hjælp i forbindelse med bortskaffelse af den afdødes jordiske gods – det såkaldte dødsbo – kan du altid tilkalde en lokal marskandiser.

Hvordan foregår rydning af dødsbo ved professionel marskandiser?

Når du vælger at lade en marskandiser med autorisation inden for håndtering af dødsbo hjælpe dig med dette, kan du være sikker på at få en sober, diskret og respektfuld behandling.

Det første en marskandiser vil gøre, er sammen med dig minutiøst at gennemgå dødsboet. Denne opgave kan virke uoverkommelig, hvis man skal løse den på egen hånd, især hvis der er tale om en bolig, fra hvilken man har mange minder – for eksempel éns barndomshjem. Herefter vil I sammen udarbejde en kontrakt, som skal angive hvilke effekter som skal sælges (enten i marskandiserens egen butik eller på en auktion), hvilke der skal bortskaffes via genbrugs pladsen, og hvilke du ønsker at beholde.

Du kan læse mere på https://www.dødsbo-rydning.dk/