Sådan vælger du den rette brugte bil

27 August 2021 Cecilie Mortensen

editorial

Er du på jagt efter en ny brugt bil, så kan du med fordel læse med her. Uanset om det er din første bil eller om du fået et behov for at udskifte din gamle bil, kan du finde et par tips her.

Der findes et hav af forskellige bilmærker og bilmodeller, som du kan vælge mellem. Derfor er det en god ide at gøre dig nogle overvejelser om, hvad du skal bruge din bil til, samt hvad du vægter højest ved bilen. 

Der er naturligvis en del penge at spare ved at købe en brugt bil frem for en hel ny. Det skyldes, at vi i Danmark har en høj registreringsafgift på biler. Når bilen først har været ude og køre de første kilometer falder den en del i værdi. Det er her du kan gøre dig en god handel som køber.

Hvad skal du være opmærksom på inden du køber en bil?

Når du skal ud og investere i en bil, er det en god ide at overveje, hvad bilen skal bruges til og hvor længe du forventer at ville have den. Hvis du bare er dig selv, kan du nemt nøjes med en minibil. En minibil er oplagt som enten en bybil eller som en billig bil at transportere dig rundt i. Her er vægtafgiften og forsikringen billigere, end hvis du valgte en større bil.

Har du derimod børn eller børn på vej, kan du med fordel overveje en stationcar eller en SUV. Det giver mere plads til bagage og barnevogn i bilen. Her bør du tage stilling til, hvor meget du kører om året. Er det korte ture, kan det være en fordel med en benzin bil, hvorimod hvis det er lange ture kan du drage fordel af en diesel bil.

Her finder du et stort udvalg af brugte biler

Hvis du er i markedet for at finde en brugt bil, bør du besøge biltorvet. Her har de samlet et stort udvalg af billige brugte biler i alle størrelser.