Sildebensbordet har slået plankebordet i popularitet

13 maj 2021 Camilla Skøtt

For en årrække siden – i slutningen af 00’erne – så vi, hvordan plankebordet så småt indtog Danmark. Det fandt sin plads i en lang række skandinaviske hjem, og det var på listen over en af tidens helt store tendenser.

Men intet varer som bekendt evigt, og det gælder også, når det kommer til boligtendenser. Plankebordet var populært – og mange danskere er da også stadig glade for deres – men det har fået en konkurrent. Nemlig det populære sildebensbord. Hvor plankebordet er råt og leder fantasien hen på det franske eller italienske landkøkken, er sildebensbordet elegant og luksuriøst. Her flyver tankerne straks til flotte herskabslejligheder eller store palæer fra 30’erne.

Vil du have del i den luksuriøse trend? Så skal du have et sildebensbord, og det behøver ikke nødvendigvis at være et spisebord. Det kan også være et sidebord eller et sofabord.

Et mere luksuriøst præg

Tendens til at indrette sig med luksus er ikke ny. Den har været undervejs i nogle år, og det set blandt andet på materialer og mønstre, der vinder større og større indpas i hjemmene. Det skal ikke længere udelukkende vær råt. Ikke at genbrug gør noget – det skal bare være på den rigtige måde.

En anden ting der er fulgt med de nye tendenser, er farver. Farver på vægge, gulve og lofter. Sidstnævnte dog mest hvis du er af den modige slags. Vælger du således et sildebensbord i en smuk, luksuriøs farve – fx røget eg – kan du omfavne look’et ved at male spisestuen i varme, smukke jordfarver. Helheden bliver elegant og underspillet, og tankerne ryger igen tilbage til de smukke herskabslejligheder, du finder i blandt andet København.

Men men men… når alt kommer til alt, er der praktisk taget ingen grænser. Du kan indrette dit hjem præcis, som du lyster, og det er kun din fantasi, der sætter grænser.