Slib dine trægulve i forbindelse med en flytning

06 April 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Alle som har prøvet at få afslebet sine trægulve – og det gælder uanset, om man selv står for afslibningen eller får det gjort – ved, at det er en noget støvet og tidskrævende opgave. Især hvis man allerede bor i boligen. Derfor er det en god ide at få gjort i forbindelse med en flytning, også selvom gulvene ikke umiddelbart trænger voldsomt til en afslibning. Afslibningen kan f.eks. gøres af Gulvkanonen ApS.

Forventer man kun at bo i en kort årrække i boligen, kan det selvfølgelig vente, men ved man at her skal man bo i længere tid, er det tid og penge der er givet godt ud. Noget af det mest triste er grå og triste gulve, hvorimod varme og gyldne gulve lyser hele rummet op.

gulvafslibning i Jylland

Gør det selv-projekt

Vælger du selv at kaste dig over projekt afslibning af gulve er det et god ide at starte med en god og grundig forberedelse. Der er mange penge at spare ved at lave en grundig forberedelse, for ikke at nævne penge. Det skyldes at du betaler for afslibningsmaskinen fra det øjeblik du forlader butikken.

Derfor skal du ikke først til at gøre rummene klar når du kommer hjem med maskinen. Samtidig bliver det endelige resultat pænere, hvis du har forberedt gulvene inden.

Start derfor med at vaske gulvene godt og grundigt. Er de beskidte vil snavset ende med at blive afslebet ned i gulvet. Gå gulvene efter for løse søm. Løse søm vil ødelægge det meget dyre sandpapir.

Samtidig vil du slippe for at have knirkende gulve, hvis der ikke er løse søm i gulvene. Fjern panelerne, så maskinen kan komme helt ind til væggene og hæng løse ledninger op, så du ikke skal stoppe maskinen for at flytte ledningerne. Jo flere gange du skal stoppe maskinen, jo mindre flotte bliver dine gulve.