To gode råd til dig som søger en maler

24 September 2021 Steffen Hansen
image

editorial

En maler er god at få hyret ind, hvis det er du står og skal til at fraflytte din lejlighed, hus eller noget tredje. Det kan også være, at du står overfor et større renovationsprojekt af din bolig, hvor der skal gøres en del. Du skal i forvejen have en løbende kontakt med adskillige håndværkere, som hver dag ringer og fortæller dig noget nyt.

Det kan blive uoverskueligt og irriterende, hvis du løber ind i problemer. Når du skal hyre en maler, så er det med henblik på, at slutresultatet er tilfredsstillende. Vi vil derfor komme med to gode råd i dette indlæg til dig, før du skal til at hyre en maler til et projekt. 

1. Få styr på formaliteterne

Når du finder et malerfirma, som du gerne vil arbejde med, så skal du få styr på din rettigheder. Malerfirmaet udarbejder nok en form for kontrakt til dig, så du kan få et overblik over, hvad de forskellige materialer koster. Det bringer os til næste punkt, når det kommer til formaliteter. I kontrakten vil det også fremgå, hvem af jer skal købe materialerne til projektet. I de fleste tilfælde er det malerne, som går ud og køber malingen, pensler eller afdækning.

Her skal du være sikker på, hvor meget det koster og om det er noget, som du selv kan stå for at købe. Dog skal du huske, at dette kommer med en vis portion ansvar. Hvis materialerne, som du køber, er blevet beskadiget eller noget lignende, så er det ikke malerens skyld. Derfor få styr på formaliteterne, før du underskriver en endelig kontrakt. Hvis du leder efter et godt Malerfirma i Kokkedal eller et område nær dig, kan du bruge Google til at finde en, som er tæt på.

 

2. Få fat i flere tilbud

Det næste råd, som vi vil give dig, er at uanset hvilken type håndværker du hiver ind til dit projekt, så er det godt med flere tilbud. Det danner nemlig et godt overblik over, hvad de forskellige malerfirmaer kan tilbyde, samt hvad pris de forlanger for udarbejdelsen af dit projekt. Hvis du i forvejen har et stramt budget, er det måske ikke ved malingen du vil hensætte flest penge. Derfor vil vi anbefale, at du som minimum får 3-4 tilbud fra forskellige malerfirmaer. Så kan du tage et kvalificeret beslutning i sidste ende.