Tørfoder – men skal hunden have andet at spise?

17 March 2023 Anders Hansen

Tørret hundefoder er vigtigt for en god ernæring og bør udgøre hovedparten af din hunds kost. Det udgør en vigtig del af deres ernæringsbehov og forsyner dem med energi, protein, vitaminer og mineraler. For at sikre, at dit kæledyr får alt det, de har brug for fra deres tørfoder, er der her nogle få ting, du bør overveje:

Ingredienser: Ingredienser: Se efter hele ingredienser som f.eks. ægte kød eller fisk som den første ingrediens i det tørfoder, du køber; det er med til at give din hvalp proteinkilder af høj kvalitet. Undgå foder, der indeholder kunstige konserveringsmidler, majssirup eller andre fyldstoffer.

Ernæring: Kontroller, om der er vigtige næringsstoffer, som er afgørende for en sund vækst, f.eks. omega-fedtsyrer (for huden og pelsens sundhed) og fedtstoffer (til energi).

tørfoder hunde

Portionsstørrelse: Den generelle tommelfingerregel er at give din hund ca. 1/2 kop tørfoder pr. 4.5 kg kropsvægt, fordelt på to måltider om dagen. Sørg også for, at den mængde, du giver dit kæledyr, passer til dets aktivitetsniveau, størrelse, alder og race.

Husk, at hunde altid skal have adgang til frisk vand hele tiden. Med det rigtige tørfoder kan du sikre, at din hund får den bedst mulige ernæring.

Kan man supplere tørfoderet til hunden med andet mad?

Det er generelt en god idé at give din hund en afbalanceret kost med frisk frugt og grøntsager samt bordrester. Sørg dog for, at disse fødevarer er sikre for hunde og ikke overstiger 10 % af deres samlede daglige fødeindtag.

Ved at være opmærksom på ingredienserne, ernæringen og portionsstørrelsen i din hunds tørfoder og supplere det med andre sunde fødevarer kan du være med til at sikre, at dit kæledyr får den bedst mulige ernæring.

Din dyrlæge kan også være en fremragende kilde, hvis du har brug for flere oplysninger om, hvilken type kost der er bedst for netop dit kæledyr. Med regelmæssige besøg og korrekt ernæring kan du hjælpe med at holde din hund glad og sund i mange år fremover.