Tre lækre og mættende former for tilbehør til buffeten

15 January 2019 Emilie Jacobsen

editorial

Hvis du skal holde en stor fest for venner og familie, er det oplagt for dig, at du serverer en stor buffet for dem. Det er med til at gøre, at der vil være noget for alle at spise. Samtidig er det en nem og uformel måde for dig at stille maden op på. 

Når du tilbereder en buffet, er det selvfølgelig vigtigt, at der er nok af både kød og tilbehør. Dermed bliver alle mætte og tilfredse. Men hvilke former for tilbehør er gode at sætte på en buffet? Her giver vi dig tre bud. Dem har vi fået inspiration til på dk-kogebogen.dk. 

1. Flødekartofler

Flødekartofler er en klassiker på buffeten, men det er der en god grund til: De er nemlig elskede af både børn og voksne. Du kan derfor være sikre på, at der er mange, der vil tage godt for sig af flødekartoflerne. Samtidig er de meget nemme for dig at tilberede, hvilket gør, at du ikke ender med at bruge alt for meget tid i køkkenet op til festen. Når du har skrællet kartoflerne og skåret dem og løgene i stykker, skal det hele bare i ovnen med masser af fløde over. Det giver dig mulighed for også at tage dig af andre ting. 

2. Urtekartofler

En anden god form for tilbehør til buffeten er urtekartofler. Der skræller du kartoflerne, skærer dem i både og vender dem olie og forskellige krydderier. Det kan for eksempel være timian, oregano, basilikum eller hvidløg. Derefter bager du dem i ovnen. Det er også en meget simpel form for kartofler, som du nemt og hurtigt kan lave. 

3. Bulgursalat

Alt tilbehøret på din buffet bør dog ikke kun være kartofler. Derfor er det også en god ide, at du for eksempel laver en bulgursalat. Det er en let og lækker salat, der kan passe til en lang række forskellige former for kød og grøntsager. Den vil derfor helt sikkert også være et hit.