Udskiftning af din varmekilde kan ses på bankkontoen

12 February 2021 Lotte Hindsberg

For mange har klimaet og miljøet en vigtig rolle i deres liv, og derfor undersøger de, hvor de selv kan gøre en forskel. En af dem er at udskifte ens varmekilde, hvis det er et olie eller gasfyr til den langt mere CO2 venlige varmepumpe. En varmepumpe producere op til 3 kW og forbruger kun 1 kW imens. Sammenlignet med et oliefyr, som har et 1:1 kW forhold.

Det betyder at samtidig med at varmepumpen er mere miljøvenlig, er det også en lang mere økonomisk varmekilde. En varmepumpe er tjent ind efter en 5-6 år og med en levetid på op til 20 år, er det noget der samtidig kan mærkes på bankkontoen. Du kan søge på varmepumpe Skagen, hvis du bor i og omkring det område.

Få den rette rådgivning

Når du skal finde den rigtige varmepumpe, kan du med fordel kontakte en autoriseret installatør. Han kan rådgive dig ikke alene om jeres bolig er velegnet til en varmepumpe eller om der først skal isoleret. Det sidste vil igen have en positiv virkning på jeres bankholdning, da i ikke vil varme op for gråspurvene.

Jeres autoriseret installatør kan udregne hvor stor jeres varmepumpe skal være for at kunne opvarme jeres bolig og hvilken en af de 3 typer der er mest velegnet. Er det f.eks. et sommerhus vil en luft til luft varmepumpe være ideel og de ligger i prislejet 10.000 kr., hvorimod skal det være et helårs bolig der skal opvarmes skal du have en varmepumpe, der bruger jordens varme eller et luft til vand anlæg.

Et jordvarme anlæg er klart den mest effektive og også den dyreste da man skal grave rør ned i haven. Har man ikke lyst til at få ødelagt haven, kan man istedet vælge et luft til vand anlæg, som fungere på samme måde som et jordvarme anlæg.